Društvo

“Zimska bajka” u Svetosavskom parku sredinom decembra

Biće podeljeno na stotine novogodišnjih paketića učesnicima manifestacije

Dečiji program “Zimski dani” u Gradskoj opštini Medijana održava se svake godine u decembru, ovog je to od 13. do 16. narednog meseca. Kako bi se iskoristio najlepši deo, sunčani deo dana sva dešavanja u Parku Svetog Save biće organizovana do 16 sati. Bogat program za decu i ove godine okupiće na hiljade njih, a biće podeljeno na stotine novogodišnjih paketića.

Tender za učesnike ove manifestacije otvoren je do 23. novembra.

Proslavljanje “Zimskih dana u Medijani” počinje interaktivnom predstavom “Snežne igre sa Olafom”. Tada su predviđene i igre sa maskiranim animatorima uz rad sa mališanima. Planirane su i brojne radionice koje će deci doneti možda davno zaboravljeno igranje papirom i priborom za kolaž, a neće biti zaboraveljeni i ukrasi. Sutradan je planirana dečija predstava i druženje sa Deda Mrazom. Već 15. novembra opet će u popularnom parku biti animatori ali sa novim zadacima za decu a neće izostati ni Elza i Ana. Biće do kraja manifestacije tu i “živa jelka” animator obučen u kostim jelke koji će zabavlja decu, Još mnoštvo sadržaja koji je predviđen biće na raspolaganje niškoj deci a oni koji budu raspoloženi za druženje dobro će se zabaviti, to je sigurno.

I ranijih godina je bila ova manifestacija ali nikada ovoliko sadržajna gde će po najavama biti desetina crtanih likova u kostimima, a osim uobičajnog slikanja, biće tu puno posla i za darovitu decu koja vole da pišu i crtaju. Ovogodišnji Medijanini zimski dani biće sadržajniji nego ranijih godina, jer se pokazalo da upravo ova manifestacija Gradske opštine Medijana jeste jedna od najmasovnijih.

Pokazalo se ranijih godina da su ove radionice vrlo edukativne za mališane i čitavu porodicu pa na ova dečija druženja osim roditelja često dolaze i bake i deke.

Manifestacija “Zimski dani” u Medijani deo je pronatalitetne politike ove gradske opštine, koja je peta opština u Srbiji po izdvajanjima za ovu oblast. Osim 120 000 dinara za treće dete, od ove godine Medijana izdvaja 150 hiljada za četvrto i peto dete u porodici 200 hiljada dinara, za porodice sa područja ove niške opštine .

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com