Društvo

Zimska služba spremna za predstojeću sezonu

Zimska služba u Nišu usvojila je program rada za predstojeću sezonu.  Gradske ulice će i ove godine čistiti JKP “Mediana”, dok će ulice u selima čistiti AB Putogradnja. Glavna novina je određivanje odgovornog lica za uklanjanje snega.

Kazna za one koji ne očiste sneg, kreću se od 5 hiljada dinara za fizička, do 50 hiljada dinara za pravna lica.

“Za razliku od prethodnih godina, svi predstavnici nekih javnih zgrada, javnih ustanova, škola, gradskih opština, javnih preduzeća, moraju imati odgovorno lice koje će biti zaduženo za uređenje prostora u vezi uklanjanja snega u zimskom periodu, kako bi mi kao grad i kao javne ustanove prvi pokazali odgovornost u vezi čišćenja snega oko naših objekata, drugačijeg uređenja trotoara i sve ono na šta su se ljudi žalili prethodnih godina”, izjavio je Miroslav Đokić, komandant Štaba zimske službe.

On je najavio i veću kontrolu.

“Svaka putanja će se poklapati sa situacijom koju potpisuje Direkcija za izgradnju grada Niša, tako da mogu da očekujem mnogo jaču kontrolu ove godine. Ja ću konstantno biti na terenu, koliko god je to potrebno da lično iskontrolišem. Tako da se nadam da ćemo možda nekom jačom kontrolom i prevazići ove probleme koje smo imali prethodnih godina”, istakao je Đokić.

U JKP “Mediana” najavljuju da novu zimsku sezonu dočekuju sa više vozila.

“U poslednje dve godine smo kupili dosta novih vozila koja služe za čišćenje snega, tako da sada imamo veći broj vozila i spremniji smo da se odazovemo ovom pozivu čišćenja ulica. Kupili smo nove kamione sa savremenom opremom, koji su moćni da u kraćem vremenskom periodu očiste veći broj ulica i da dovedemo da sve saobraćajnice u gradu u kratkom roku budu prohodne za saobraćaj i za pešake”, kazao je Ljubiša Janković, iz JKP “Mediana”.

Za ovu zimsku sezonu JKP “Mediana” obezbedilo je ukupno 18 vozila i 15 ekipa, koje će biti dežurne 24 časa dnevno, a obezbeđena je i dovoljna količina soli.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com