Sport

Žetva medalja pionira P.K. “Sveti Nikola” Niš na državnom prvenstvu

Ovog vikenda u Beogradu održano je državno prvenstvo Srbije za pionire na kome je klub P.K. “Sveti NIkola” Niš ostvario fenomenalne rezultate. U konkurenciji 210 plivača iz 32 kluba nastupilo je 10 plivača  i osvojilo ukupno 9 medalja (5 srebrnih i 4 bronzanih), saopštio je ovaj klub.

 

Aleksandar Laković; Foto: P.K. “Sveti Nikola”

Laković Aleksandar zablistao je na ovom prvenstvu osvojivši 5 individualnih medalja (3 srebrne i 2 bronzane). Srebrne medalje Aleksandar je osvojio u disciplinama 200m slobodno, 100m delfin i 200m mešovito, dok je bronzane medalje osvojio u disciplinama 50m slobodno i 100m ledjnim stilom. Laković je u svim disciplinama u kojima je nastupio ostvario ubedljive lične rekorde. U konkurenciji za najuspešnijeg pionira Laković je zauzeo drugo mesto.

Jovanović Djordje osvojio je drugo mesto u disciplini 100m ledjno sa sjajnim rezultatom 1:14.20 čime je svoj lični rekord popravio za 4 sekunde.

Izuzetno zapažen rezultat postigli su Stanojević Nina, Vučić Petra i Nikolić Vuk. Nina je u disciplini 200m mešovito osvojila drugo mesto, ali je diskvalifikovana zbog greške pri startu. U disciplinama 100m delfin i 100m prsno Nina je zauzela 5. mesto. Nikolić Vuk nije uspeo da se okiti medaljom, ali je u borbi za najuspešnijeg pionira zbirom FINA bodova iz tri discipline zauzeo 6. mesto, a u konkurenciji devojčica Petra Vučić je zauzela 7. mesto.

Foto: P.K. “Sveti Nikola”

U štafetnim trkama niški klub osvojio je 2 bronzane medalje u disciplinama 4x50m slobodno za dečake u sastavu Nikolić Vuk, Živković Luka, Tasić Dimitrije i Laković Aleksandar i u disciplini 4x50m mix mešovito u sastavu Nikolić Vuk, Stanojević Nina, Laković Aleksandar i Vučić Petra dok je u disciplini 4x50m mešovito za dečake u sastavu Jovanović Djordje, Tasić Dimitrije, Laković Aleksandar i Nikolić Vuk naš klub zauzeo drugo mesto.

“Ovo je ogroman uspeh za naš klub i sam grad Niš pa iz tog razloga moramo biti zadovoljni. Po broju osvojenih medalja naš klub zauzeo je drugo mesto. Ova generacija pokazala je koliki potencijal ima i sigurni smo da će u narednom periodu nastaviti da beleže ovakve uspehe tako da je budućnost našeg kluba svetla. Čestitamo našim plivačima na izvanrednim rezultatima i osvojenim medaljama”, ističu u PK “Sveti Nikola”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com