PolitikaSvrljig

Žena se kroz suze obratila za pomoć poslaniku Miletiću! (VIDEO)

Narodni poslanik i predsednik Pododbora za poljoprivredu Milija Miletić je posetio gazdinstvo Petrović u selu Novo Korito kod Knjaževca koje se bavi stočarstvom.

Da mladi ne hrle ka gradu, svedoče Milena i Srđan Petrović, koji sa svojom majkom uzgajaju 106 grla krava.
Petrovići rade i bore se za opstanak 365 dana u godini, svakodnevno se susreću sa izazovima kao što je nedostatak hrane za životinje, ali i neredovna isplata subvencija.

Tokom posete Miletića ova porodica je ukazala na veliki problem sa kojim se susreće – kašnjenjenje isplata subvencija za poljoprivrednike i nedostatak hrane za životinje.

“Petrovići se suočavaju sa velikim problemom, nemaju dovoljno hrane za životinje. Do prošle godine davali su koncentrate za muzna grla i tada su imali velike količine mleka – 1000 litara za dva dana. Sada je visoka cena koncentrata, ne daju koncentrat za muzne krave, već za tovna grla, te je prinos mleka manji. Zbog nedostatka hrane Petrovići su primorani da traže pomoć”,  istakao je Miletić tokom posete.

Kako je Miletić rekao, važno je da se za ovaj problem čuje i da se pomogne porodici:

“Želim da se čuje za ovaj problem i da se nađe mogućnost da se ljudima pomogne. Porodici Petrović nisu isplaćene subvencije za kvalitetna priplodna grla za ovu godinu. To je za njih velika pomoć, da mogu da kupe hranu životinjama i da ne dođu u situaciju da prodaju grla. Treba naći načina da se obezbedi hrana”.

Miletić je istakao da će razgovarati sa ministarkom poljoprivrede i da će zajedničkim snagama pokušati da reše problem porodice Petrović.

Mirjana Petrović je kroz suze zatražila pomoć i istakla da je opstanak njenog domaćinsta ugrožen:

 “Kad mi odemo odavde, ili ako budem primorana da prodam životinje, ja neću moći ovde da živim, to je kraj mene”, navodi Mirjana.

Bez obzira na sve probleme sa kojima se ova porodica susreće, Srđan ima važnu poruku:

 “Zbog ljubavi prema životinjama, borićemo se za opstanak”,  odlučan je ovaj mladi stočar iz Novog Korita.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com