Hronika

Železnice Srbije: Dečak prelazio prugu iako je rampa bila spuštena

Preduzeće “Infrastruktura železnice Srbije” saopštilo je da je dečak (15), na koga je jutros u naleteo teretni voz, pokušavao da predje prugu dok su rampe bile spuštene.

“Iako su rampe bile spuštene, dečak je pokušao da predje prugu i u trenutku nesreće se našao na koloseku kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad”, navodi se u saopštenju.

Putni prelaz u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, kako su istakli, obezbedjen je automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije, a u trenutku nesreće svi uredjaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni.

Oni su apelovali da se posebno na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada su rampe spuštene i da pešaci i učesnici u drumskom saobraćaju prilikom prelaska preko pruge budu pažljivi i odgovorni.

Podsetimo, maloletni dečak povređen je jutros oko 8 časova, na pruzi u ulici Dimitrija Tucovića, kod Apelacionog suda u Nišu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com