Sport

Železničar osvajač regionalnog Kupa; sledi završni turnir

Železničar i Metaloplastika iz Šapca vodiće žestoku borbu za plasman u finale Kupa Srbije, odlučeno je voljom današnjeg žreba. Polufinale je na programu 17. marta u Novom Sadu.

Rukometaši Železničara osvojili su još jedan pehar, posle onog na Partizanovom turniru u Beogradu, sada prvi zvanični-regionalnog Kupa istočne Srbije, pošto su se pobedom nad Vranjem (33:29), plasirali na završni turnir Kupa Srbije.

Drago mi je što je ovakav ishod žreba, radujem se još jednom derbiju sa Metaloplastikom, iako će verovatno svi reći da su priželjkivali Mokru Goru. Biće to sasvim drugačija utakmica od one odigrane pre mesec dana, nakon duge takmičarske pauze.” stoji na klupskom sajtu izjava trenera Josifa Petkovića.

Trener ističe da je ekipa sada u mnogo boljoj formi, imaće takođe i veći motiv, pa “ako Šapčani ponovo pobede – svaka im čast”.

“Oni su u silnom naletu, bili su prežaljeni u borbi za plej-of, a već sada su četvrti na tabeli i vrlo verovatno će i oni u mini ligu. Nama su te utakmice u Kupu prolazna stanica ka plej-ofu, koji nam je apsolutni prioritet ove sezone i za koji tempiramo formu, ali sigurno je da ćemo se potruditi da budemo dostojni učesnici dvodnevne rukometne predstave u Novom Sadu” istakao je trener Petković.

Finale je zakazano za 18. mart od 18 časova.

Rukometaši Želje nastavljaju sa utakmicama i u okviru Superlige Srbije, treću po redu utakmicu u poslednjih sedam dana odigraće u subotu protiv Šamota. Utakmica u hali Čair, uz slobodan ulaz, počinje u 18.30 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com