Ekonomija

Zbog poskupljenja goriva skuplji taksi prevoz u Nišu

Poskupljenje goriva i viša minimalna cena rada razlog su poskupljenja cene taksi prevoza i novog cenovnika koji je usvojilo Gradsko veće na jučerašnjoj sednici.

“Start u tarifi jedan se menja sa 80 na 100 dinara, dok se cena čekanja povećava od 200 na 250 dinara po satu. Cena vožnje po kilometru u prvoj tarifi i dalje će biti 40 dinara, dok će u drugoj umesto dosadašnjih 45 biti 50 dinara, a u trećoj će umesto dosadašnjih 60 iznositi 65 dinara”, izjavio je Hranislav Djordjević iz gradskog Sekretarijata za komunalnu delatnosti, energetiku i saobaćaj.

On je podsetio se da tarifa jedan primenjuje radnim danom i subotom od šesto do 22 sata, tarifa dva se primenjuje od 22 do 6 ujutru i tarifa tri se primenjuje van grada.

“Na osnovu povećanja cnee goriva i minimalne cene rada mi smo bili u obavezi da omogućimo prevoznicima da adekvatno obavljaju svoj posao. Čak i nakon poskupljenja Niš će biti jedan od dva grada u Srbiji sa najjeftinijim taksi prevozom”, rekao je Djordjević.

On je kazao da se odlukom Gradskog veća broj taksi stajališta u Nišu povećava sa 26 na 27, dok se broj mesta za stajanje taksi vozila povećava od 146 na 171.

Novo taksi stajalište biće na početku Ulice Djuke Dinić.
Djordjević je istakao da je optimizaciju saobraćaja u gradu i pružanja usluga taksi prevoza uradila Viša tehnička škola.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com