Društvo

Kvar na krilu preusmerio avion u Beograd

Avion kompanije “Swiss International Air Lines” Airbus A320, koji je leteo na liniji Cirih – Niš, vanredno je sleteo na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, juče popodne.

U javnosti se spekuliše o tome da je avion bio neispravan i da je niški aerodrom nedovoljno opremljen za vanredne situacije, zbog čega je avion i preusmeren na prestonički aerodrom.

Sa niškog aerodroma nema više informacija osim da je avio iz tehničkih razloga preusmeren u Beograd, potvrđuje za Niške Vesti Ivanka Stanisavljević, PR niške vazdušne luke.

Takvo obaveštenje stoji i na zvaničnom sajtu aerodroma.

Foto: nis-airport.com

Putnici iz aviona su za Blick rekli da je postojao problem na levom krilu.

“Ovo sletanje nije bilo hitno sletanje, izjavila je portparolka avio kompanije Sonja Ptasek u poređenju sa “20 minuta”. Činjenica da su vatrogasci u Beogradu bili spremni za vanredno sletanje, pripada standardnom postupku”, rekla je za Blick.

Blizu 180 putnika i šest članova posade je bezbedno u 15 sati sletelo na Aerodrom “Nikola Tesla Beograd”, a kasnije i prebačeni do Niša. Grupa koja je trebala da poleti za Cirih prevezena je do Beograda, odakle je avion Swisa poleteo.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com