Društvo

Zbog decembarskih računa za struju najavljene smene u EPS-u

Mnoge Nišlije bile su neprijatno iznenađene decembarskim računima za struju koji su ovih dana počeli da stižu da adrese korisnika. Neki od njih su skoro duplo veći u odnosu na prethodni mesec. Razlog je najverovatnije  kašnjenje sa očitavanjem brojila, pa je tako veliki broj korisnika ušao u takozvanu “crvenu zonu”, kada se kilovat sat obračunava po višoj tarifi. Povodom visokih  računa za struju koje su dobili većinom Beograđani i Nišlije oglasio se ljutito i premijer Srbije Aleksandar Vučić.  

EPS će obeštetiti sve građane koji su dobili nerealno visoke račune za struju, reako je v.d. direktora tog preduzeća Milorad Grčić. On je najavio da je pokrenuta istraga i da će odgovorni biti smenjeni već naredne nedelje.

Grčić se izvinio građanima koji su dobili visoke račune, navodeći da u određenim delovima Srbije, odnosno na teritorijama određenih elektrodistribucija, postoji greška u ispostavljenim računima. Tih problema, naveo je, ima najviše u Beogradu i Nišu.

“Sve ćemo proveriti, bavićemo se ovim problemom vrlo temeljno i odgovorni će biti smenjeni. Imaćete imena već za nekoliko dana”, rekao je Grčić u jučerašnjem obraćanju medijima.

On je tada rekao da će pri sledećem očitanju brojila, 1. februara, greške koje su napravljene, biti ispravljene.

“Žao mi je, jer je premijer ljut na EPS zbog ovog događaja. Međutim, potpuno legitimno je ljut, bez obzira što je EPS prošle godine vredno radio, što ima odlične rezultate i što je iznad očekivanja održan nivo spremnosti kompletnog elektro-sistema”, istakao je  u javnom obraćanju medijima.

Prema statistici, potrošnja električne energije zimi povećava se  u proseku za 22 odsto, ali, kako kaže, to nije razlog visokih računa.

“Uvećana potrošnja postoji, ali imamo problem u Nišu i Beogradu. Sve ćemo proveriti, bavićemo se ovim problemom vrlo temeljno i odgovorni će biti smenjeni”, ponovio je V.D. direktora EPS-a.

Da podsetimo, u skladu sa statusnim promenama predviđenim Programom reorganizacije „Elektroprivrede Srbije”, na koji je Vlada Srbije dala saglasnost 27. novembra 2014. godine, matično preduzeće Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije” od 1. jula je i osnivač zavisnog privrednog društva „EPS Distribucija”, koji čine dosadašnja privredna društva „Elektrovojvodina”, „Elektrodistribucija Beograd”, „Elektrosrbija”, „Jugoistok” i „Centar”.

Niška Distribucija od tog perioda radi kao ogranak EPS-a i samim tim nije odgovorna za visoke račune koji stužu na adrese Nišlije, jer se bavi samo distribucijom električne energije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com