Društvo

Završna faza radova Naučno tehnološkog parka. Bulevar Nikola Tesla dobija još dva kružna toka

Završetak radova na izgradnji Naučno tehnološkog parka očekuje se krajem marta i tada će Niš dobiti najavljivani objekat veličine 14.000 kvadrata. Iz grada očekuju da će on dati mnogo novih preduzeća koji će se baviti naprednim tehnologijama i da će naš grad ponovo postati grad elektronike i konkurent mnogim evropskim i svetskim gradovima kakav je bio ranije.

“Radovi na izgradnji Naučno tehnološkog parka su u završnoj fazi. Završetak svih radova očekuje se do kraja marta, a nakon toga sledi useljenje prvih stanara. Projekat vredan, zajedno sa laboratorijskom lamelom Elektronskog fakulteta 1,8 milijardi dinara”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Niša Miloš Milošević.

I izgradnja atmosferskog kolektora predstavlja deo projekta izgradnje Naučno tehnološkog parka, odnosno potrebna infrastruktura. S obzirom na vremenske uslove jako je teško odrediti kada će sam Bulevar Nikola Tesla biti vraćen u prvobitno stanje, ali će desna traka biti puštena za saobraćaj ovog vikenda, najavio je Milošević.

“Potrebno je sačekati da se čitav materijal koji je ugrađen u Bulevar slegne da ne bi došli u naknadni problem nakon asfaltiranja Bulevara. Nadali smo se da odrđenim betoniranjem to možemo da postignemo, međutim vremenski uslovi to nisu dozvolili. Kolovoz je tamponiran šljunkom i drobljenim kamenom i biće pušten u saobraćaj, a sa poboljšanjem vremenskih uslova saobraćajnica će biti vraćena u prethodno stanje”, kazao je Milošević.

Milošević kaže da će na toj lokaciji biti izgrađena i dva kružna toka, jedan na raskrsnici kod Naučno tehnološkog parka, a drugi će biti kod jagodin male i mosta na Nišavi. Ti radovi će krenuti na proleće i njima će biti kompletno završena rekonstrukcija Bulevara Nikole Tesle.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Umesto kod crkve Sv Luke da razmisljaju o kruznom toku jer ima 4 izlaza i jako dugp se ceka semafor oni razmisljaju o raskrsnici koja ima jedva 3 izlaza na velikom bulevaru. Jes da ne volim Baneta Bananu ali za ovog je genije sto se uredjenja grada tice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com