Kultura

Završene “Miljkovićeve večeri poezije”

Povodom uspešnog završetka tradicionalnih šesnaestih međunarodnih susreta pesnika “Miljkovićeve večeri poezije”, održana je Promocija Zbornika i dodela diploma u Klubu Elektronskog fakulteta, u Nišu, gradu Branka Miljkovića a u organizaciji Udruženja književnika “Branko Miljković” i Omladinskog Saveta Niša.

Na konkursu je uzelo učešće oko 300 pesnika sa ukupno 600 radova. Učesnici konkursa su bili iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Švedske, Holandije i Bugarske.

Žiri je jednoglasno doneo odluku da se za ovogodišnje “Miljkovićeve večeri poezije” plasiraju i u Zbornik uđu 98 najboljih radova.

“Ove godine nisu dodeljivane nagrade, već je učesnicima dodeljen Zbornik najuspešnijih radova, kao i Diplome i Zahvalnice koje su uručili članovi porodice preminulog pesnika Stojanović Radoslava Šekspira i zahvalili se svim učesnicima ovogodišnjeg Konkursa”, kažu organizatori.

„Pesnici, oni koji istinu uzdižu iznad vremena i čuvaju od zaborava bez obzira kojom cenom to platili, vraćaju na ovim susretima mali deo duga ovom velikanu pesničke reči. Ti rizničari istorije i lepih reči zahvaljuju mu na ovaj način na putokazu koji je svojim pesmama postavio, dok će ga se grad Niš uvek sećati. Neka i ove godine u njegovom gradu, čiju je slavu proneo van granica otadžbine, gori večiti plamen podsećanja na niškog pesnika Branka Miljkovića“, istakao je Zoran Pavlović.

Na promociji je bilo prisutno oko 50 pesnika, čiji su radovi ušli u Zbornik radova, koji su ih tom prilikom i pročitali.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com