Društvo

Završena prijava radnika niških propalih preduzeća

Više od dve hiljade bivših radnika propalih preduzeća prijavilo se Centru za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu, kako bi uz ranije 4.300 prijavljenih ovom Centru, i oni ostvarili pravo na jednokratnu pomoć u visini jedne minimalne plate.

Svi radnici koji su se prijavili u periodu od 26. decembra do 6. januara i koji budu ostvarili pravo na minimalac od 21.300 dinara biće im isplaćen tokom sledeće nedelje.

„Pravo da prijave potraživanje za plate imali su radnici firmi koje su još aktivne, odnosno koje se nalaze u stečajnom ili predstečajnom postupku. Radnici firmi u kojima je stečaj završen ili su ugašene nisu imali pravo na prijavu”, saopštili su nadležni.

Drugi uslov je da se sedište firme bilo na teritoriji grada Niša. Pravo na isplatu ove pomoći ima nešto više od 5.000 radnika.

Podaci koji i ovog puta budu prikupljeni, biće prosleđeni Operativnom timu Vlade Srbije, koji radi na utvrđivanju kriterijuma i modela za isplatu.

Nadležni uveravaju da tim Vlade Srbije intenzivno radi na rešavanju problema isplate zaostalih zarada i da će im uskoro biti predložen model isplate koji će važiti za sve radnike u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com