DruštvoEkonomijaPolitika

Završen projekat sređivanja dvorišta tehničkih škola

Svečanom manifestacijom obeležen je završetak projekta “Ulaganje u zdravlje i prosperitet mladih u bugarsko-srpskom regionu” kojim su uređeni dvorište i sportski tereni Srednje sturčne škole, Građevinske tehničke škole “Neimar” i Visoke tehničke škole Niš.

Projekat je deo IPA programa koji realizuju Gradska opština Crveni krst, uz pomoć grada Niša, i partneri iz oblasne administracije Pernik iz Republike Bugarske.

“Danas završavamo veliki projekat prekogranične saradnje, vrednosti 600 hiljada evra, sa našim prijateljima iz oblasti Pernik. Naš deo je bio 280 hiljada evra” izjavio je Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni krst.

Milutinović je rekao da je ovim projektom uređeno dvorište i da je obogaćeno binom, aerodinamičkim liftom, zvučnim školjkama, solarnim satom, česmama, solarnim panelima za napajanje, kao i novim golovima i tablama za sportske terene.

“Mislim da u okruženju nema ovako uređenog dvorišta. A nakon pedeset godina od kako je napravljeno ovo dvorište, evo sada je dobilo novi izgled” zaključio je Milutinović.

Aleksandra Boričić, direktorka Visoke tehničke škole, rekla je da je uređenje dvorišta od velikog značaja kako za studente, tako i za sve srednjoškolce.

“Mi ćemo se truditi da stalno organizujemo neke književne večeri, neke koncerte, prosto da ovaj deo grada počne da živi i da mladost živi u ovom dvorištu” kazala je direktorka Visoke tehničke škole Niš.

Pozitivne su ocene i učenika i studenata koji pohađaju škole kojima pripada ovo dvorište.

“Dvorište je prostranije, sređenije i ima dosta toga da se vidi. Za svaki smer Visoke škole stavili su po nešto po čemu se smer izdvaja” rekla je Bojana Jovanović, student Visoke tehničke škole.

 

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com