Sport

Završen četvrti Medijana Sport fest: Veće interesovanje, bolji ekipni rezultati

Svečanom dodeljom medalja i pehara najuspešnijim ekipama i pojedincima na terenima OŠ „Dušan Radović“ u Nišu završen je „Četvrti Medijana Sportfest 2017“.

U kategoriji osnovnih škola u odbojci je najbolja bila Osnovna škola „Sveti Sava“, slede OŠ „Dušan Radović“ i OŠ „Vožd Karađorđe“. Učenici OŠ „Ćele Kula“ osvojili su zlato u mini rukometu, srebro je pripalo osnovcima „Dušana Radovića“, bronza „Caru Konstantinu“.

U malom fudbalu prvo mesto pripalo je OŠ „Ćele Kula“, treće OŠ „Dušan Radović“, drugo nije dodeljeno. Prvo mesto u basketu za muškarce osvojili su takmičari OŠ „Ratko Vukićević“, drugo „Radoja Domanovića“, treće „Sveti Save“. Devojčice OŠ „Dušan Radović“ briljirale su u košarci, slede OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Car Konstantin“. Najbolje rezultate pokazali su atletičari „Dušana Radovića“, slede ih osnovci „Sveti Save“ i „Vožda Karađorđa“.


U ovoj disciplini u kategoriji srednjih škola najbolji su bili učenici Ugostiteljsko –turističke škole, Prehrambeno-hemijske i Ekonomske škole. Gimnazija „9.maj“ prva je na listi u odbojci, druga je Pravno-poslovna škola, treća Ekonomska škola. Ekipa ove škola treća je u malom fudbalu, ispred nje je Prehrambeno-hemijska, na vrhu tabele Medicinska škola. Košarku u kategoriji mušakaraca su najbolje odigrali medicinari, srebro su osvojili „borini gimnazijalci“, a bronzu učenici Pravno-poslovne škole.

Plasman u ženskoj košarci je sledeći: Gimnazija „Bora Stanković“, Gimnazija „9.maj“, Ekonomska škola.

Nagrade su najboljim ekipama uručili članovi Veća Gradske opštine Medijana, prof.dr Srđan Jovković i Igor Todorović, predsednik Komisije za sport i obrazovanje Dušan Mihajlović, kao i prof.dr Miodrag Kocić, prodekan za nastavu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

Profesor Srđan Jovković, koji je i resorno zadužen za sport zahvalio je učesnicima na interesovanju i zalaganju da budu najbolji na „Medijana Sportfestu“, jer ih je ove godine bilo više nego prošle. On je još jednom podsetio na cilj ove manifestacije – unapređenje zdravlja, sportskog duha i ukazivanje na prave vrednosti mladih generacija.

Takmičenja na najvećoj učeničkoj sportskoj manifestaciji, u malom fudbalu, basketu, odbojci, rukometu i atletici trajala su pet dana.Učestvovalo je više od 700 takmičara, učenika iz 10 osnovnih i 12 srednjih škola sa područja najveće niške opštine. Takmičenje koje afirmiše školski sport, zdrav način odrastanja i života održano je u organizaciji Gradske opštine Medijana,tehničku podršku Osnovne škole „Dušan Radović“ i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, podršku članova Udruženja „Aktilum“ i volonterskih organizacija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com