Sport

Završen 25. Svetosavski turnir u odbojci

Ove godine je održan jubilarni, 25. po redu Svetosavski turnir u odbojci. Veliko finale, kao i utakmice za treće mesto, odigrane su u nedelju, na dan Svetog Save, 27. januara od 10 sati u velikoj sali hale Čair. Odigrano je osam utakmica u četiri kategorije, pioniri, pionirke, omladinci i omladinke.

U kategoriji pionirki prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je ekipa OŠ “Branko Miljković”, drugoplasirana je ekipa OŠ “Ivo Andrić” koja se okitila srebrnim medaljama, a treće mesto i bronzane medalje pripale su pionirkama OŠ “Vožd Karađorđe”. Četvrto mesto osvojila je ekipa OŠ “Sreten Mlademović Mika”.

Najbolji ove godine u kategoriji pionira bili su učenici OŠ “Ratko Vukićević” koji su osvojili prvo mesto, drugoplasirana je ekipa iz OŠ “Sveti Sava”, a treće mesto je pripalo pionirima OŠ “Kole Rašić” dok su četvrto mesto zauzeli pioniri OŠ “Sreten Mladenović Mika”.

U kategoriji omladinki ekipa Gimnazije “Svetozar Marković” je dominirala na terenu i tako osvojila prvo mesto. One su u finalnoj utakmici pobedile ekipu Gimnazije “9.maj” kojoj je pripalo drugo mesto, dok je trećeplasirana ekipa bila iz Medicinske škole “Dr Milenko Hadžić”. Četvrto mesto je pripalo ekipi Gimnazije “Bora Stanković”.

Ekipa Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” osbojila je prvo mesto i zlato u kategoriji omladinaca. Drugoplasirana je ekipa Gimnazije “9.maj”, a treće mesto su osvojili učenici Ekonomske škole dok je čtvrtoplasirana ekipa Gimnazije “Stevan Sremac”.

Put do medalja na Svetosavskom turniru u odbojci trajao je nekoliko meseci. Utakmice su počele da se igraju u decembru, a do polufinala i finala odigrani je oko 80 utakmica kako u kategoriji pionira tako i u kategoriji omaldinaca. Na utakmicama za medalje koje su se igrale u Hali Ćair svoje vršnjake su bodrili drugovi iz škola, a finalnim utakmicama su prisustvovali i predstavnici Saveza za školski sport grada Nisa, kao i predstavnici grada.

Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Niša, a u organizaciji Saveza za školski sport grada Niša i Obojkaškog saveza Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com