Merošina

Zašto da svoje dete upišete na folklor?!

Narodne igre i pesme imaju izuzetan značaj za adekvatan razvoj motoričkih i psiho-fizičkih sposobnosti. Narodna biblioteka u Merošini omogućila je svoj deci i mladima do 25 godina, besplatne treninge folklora.

Folklorna sekcija otvorena je za sve mlade uzrasta od 6 do 25 godina, koji žele da na stručan i zabavan način nauče narodne igre. Sekciju i ovoga puta vodi Mladen Ristić dugogodišnji koreograf narodnih igara.

Sekcije su organizovane kao zabavno-edukativni program čiji je osnovni zadatak razvoj dečijeg i omladinskog folklora uz scenski prikaz narodnih igara, pesama i muzike, a sve zasnovano na tradicionalnim kulturnim vrednostima„- kaže za Merošinske Vesti Miloš Miloševič, direktor Narodne biblioteke.

Kroz sekcije folklora, koje su pre svega, osmišljene kao lepa i korisna zabava i rekreacija, deca se socijalizuju na kolektiv i pripadnost istom.

Pored druženja, poboljšavaju se motoričke sposobnosti deteta. Dinamika igračke probe dovodi do poboljšanja mišične snage i kondicije, pravilnog oblikovanja tela, opšte pokretljivosti i ravnoteže.

Polaznici folklorne sekcije, koja od decembra prošle godine okuplja decu i mlade iz Merošine i okolnih sela, već su imali prvi uspešan nastup na Svečanoj akademiji povodom Dana državnosti u holu Narodne biblioteke.

Ove nedelje proba folklorne sekcije je zakazana za četvrtak. Mlađa grupa od 18 do 20 sati, a starija od 20 do 21 i 30.

Ukoliko niste još, dovedite svoje dete, jer je kroz igru i druženje odrastanje mnogo lepše!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com