Hronika

Zaštitinik građana pokrenuo kontrolu u Nišu, Leskovcu i Vlasotincu zbog smrti porodilje iz Vlasotinca

Zaštitnik građana je povodom informacija da je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš umrla žena iz Vlasotinca koja se porodila u Opštoj bolnici u Leskovcu, pokrenuo kontrolu zakonitosti i pravilnosti rada leskovačke bolnice i Ministarstva zdravlja Srbije.

Kabinet Zaštinika je danas saopštio da je od leskovačke Opšte bolnice tražio da mu roku od 15 dana dostavi informacije o merama koje su i o rezultatima unutrašnje provere kvaliteta rada u tom slučaju.

Od Ministarstva zdravlja Zaštinik traži da mu u istom roku dostavi podatke o rezultatima nadzora zdravstvene inspekcije u Opštoj bolnici Leskovac, Univerzitetskom kliničkom centru Niš i u Domu zdravlja Vlasotince u kojem je vođena trudnoća pacijentkinje iz Vlasotinca.

Zaštinik od Ministarstva traži da mu dostavi i rezultate vanredne spoljne provere kvaliteta stručnog rada u tim zdravstvenim ustanova.

Zaštinik gradjana je kontrolu pokrenuo na sopstvenu inicijativu.

D.L. je 15. februra primljena u leskovačko porodiliše, porođaj je izvršen carskim rezom 27. februara, a u Niš je preneta sutradan u 15.34 sati gde je u četvrtak umrla.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com