Društvo

Zapalio se autobus pun putnika, svi izašli na vreme

Na relaciji Vrtište- Niš, zapalio se autobus firme “Ćurdić” koji je, u tom času, bio pun putnika. Putnici su se na vreme evakuisali, tako da nije bilo povređenih, dok je autobus ispunio gust dim.

Autobus JGP-a prevoznika “Ćurdić“ na liniji 28 iz Vrtišta za Niš se u sred vožnje zapalio. U autobusu je bilo preko 50 putnika. Srednja vrata na autobusu nisu radila, tako da su putnici morali da izlaze iz autobusa na zadnja vrata pored kojih je gorelo. Bezbednost putnika je bila ugrožena iako bi trebalo da bude na prvom mestu. Prevoznik u narednih pola sata nije poslao zamenu za autobus pa su putnici morali drugim prevoznim sredstvom da idu do grada iako su kupili voznu kartu”, kazao je redakciji Niških Vesti Srđan Simić, koji je poslao i fotografije incidenta.

U međuvremenu se redakciji javio i direktor Direkcije za javni gradski prevoz, Saša Petronijević, koji se pre svega izvnio putnicima na doživljenoj neprijatnosti.

“Znamo da je došlo do kvara na instalacijama autobusa, zamenjen je drugim, a taj je otišao na popravku. Već smo uputili dopis prevozniku i nadležnima da se hitno utvrdi šta je tačno dovelo do paljenja autobusa”, kazao je Petronijević.

On je  dodao da se kvarovi dešavaju i na novim vozilima, te da takve situacije ne mogu da se predvide i da se nada da će “Ćurdić” brzo reagovati i otkloniti kvarove.

Pre samo desetak dana gradski većnik Igor Vojinović saopštio je da je autobuskom prevozniku  “Ćurdić” isplaćeno 40- tak miliona dinara manje nego što je ugovorom predviđeno zato što je ova beogradska firma vratila u prestonicu jedan broj autobusa.

Vojinović je kazao da je „Ćurdić“, pod izgovorom servisa i popravke, jedan broj autobusa prebacio u Beograd, a Direkcija za javni prevoz grada Niša došla je do informacija da ti autobusi saobraćaju u glavnom gradu, čime je prekršio ugovornu obavezu.

Svaki prevoznik u obavezi je da ima, osim redovnih i određeni broj rezervnih vozila, koja saobraćaju u slučaju kvarova. Pored obaveznih rezervnih, Direkcija je dala i dopunska vozila prevoznicima koja koriste u vanrednim situacijama. To su Ugovorne obaveze koje moraju da se ispoštuju, saopštili su iz Direkcije za javni gradski prevoz.

Inače, “Ćurdić” u Nišu saobraća sa 23 autobusa na dve gradske i 12 prigradskih linija.

Putnici ostali na putu
Foto: Srđan Simić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com