Društvo

Žandarmerija oslobodila 30 vozila kod Niša

Pripadnici odreda Žandarmerije pomažu u uklanjanju vozila sa auto-puta kod Niša koja su nakon lančnog sudara ostala zaglavljena.

Za sada je oslobođeno 30 vozila, izjavio je načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović.

Žandarmerija, Niš, Foto: MUP
Razmatra se proglašenje vanredne situacije u Nišu

“U pomoć vatrogascima-spasiocima priključio se i odred Žandarmerije a saobraćajna policija je svuda na saobraćajnicama”, rekao je Mitrović koji je dodao i da je na auto-putu teretni saobraćaj obustavljen.

Mitrović je istako i da je probijen putni pravac od Niša ka Skoplju, ali da je još uvek zastoj u drugom smeru, odnosno na deonici od Skoplja ka motelu Nais,a da je obustavljen saobraćaj kod Trupala.

On je naveo da problema ima i na delu auto puta od Niša ka Sofiji i na priključenju ka aerodromu Niš.

Gradski štab zaseda i formiran je Operativni štab. Sva javna preduzeća sa mehanizacijom uključena su rašcišćavanje auto puta i lokalnih puteva, istakao je Mitrović.

„Operativni štab preduzima sve mere i razmatra se proglašenje vanredne situacije na teritoriji Niša, ali će se odluka o tome doneti u skladu sa stanjem koje bude na terenu“, dodao je Mitrović.

Žandarmerija, Niš, Foto: MUP
Bez preke potrebe ne krećite na put 

MUP i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture apeluje na građane da, zbog niskih temperatura, snežnih padavina i poledice ne kreću na put bez preke potrebe, a ukoliko ne mogu da izbegnu vožnju, da imaju zimsku opremu i lance.

Na putevima širom Srbije angažovano 553 vozila i kamiona, 329 mašina, 903 radnika,123 tehničara, 246 mašinista i 553 vozača na teritoriji cele Srbije, prenosi Tanjug.

Zbog lančanog sudara koji se danas dogodio u blizini Niša, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uputila se, zajedno sa direktorom JP “Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom na lice mesta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com