Kultura

“Zana Zamfirović” osvaja publiku u regionu

Predstava “Zana Zamfirović” omladinskog pozorišta Treća polovina iz Niša, osvojila je pet nagrada na nedavno završenom festivalu “Lektirići ex Yu Fest” u Prokuplju.

U kategoriji predstava za mlade, nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Petru Iliću za ulogu Maneta, a nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu Srđanu Simiću za ulogu Manulaća. Miroljub Riki Nedović nagrađen je za najbolji tekst, a predstava je osvojila nagradu za najbolju scensku muziku, kao i nagradu publike.

Predstava “Zana Zamfirović”, koju je režirala Ivana Nedović, dobila je nagrade za predstave pristigle u periodu od septembra do decembra 2019. godine.

Pored mladih koji vole pozorište i igraju u predstavi, najzaslužnija je Ivana, jer ona ima volju, energiju, iskustva da radi sa klincima. Sve nagrade su prvo njene, pa svih nas ostalih. Ona je isto tako mogla režijom i da pokvari tekst. Ona je radila sa klincima, učila ih, režirala, birala muziku i napravila dobru predstavu. Svima nama nagrađenima najznačajnija je nagrada publike”, kaže Miroljub Riki Nedović, autor nagrađenog teksta.

Žiri sedmog po redu festivala “Lektirići Ex Yu Fest” činili su Ljiljana Milosavljević, Daniel Jovanović, Julka Kuzmanović-Cvetković. Njihov zaključak je da je ovogodišnja ponuda predstava na „Lektirićima“ najbolja otkad festival postoji.

Foto: Treca polovina

Premijerom predstave “Zana Zamfirović”, početkom oktobra, omladinsko pozorište Treća polovina je u svom gradu, obeležilo 40 godina uspešnog rada. Prve nagrade stigle su sa 10. Međunarodnog pozorišnog festivala DOPS u Jagodini. U konkurenciji od 44 selektovanih i 14 odigranih, predstava niške “polovine” nagrađena je za najbolji savremeni dramski tekst namenjen deci i mladima.

Treća polovina nije puno gostovala na festivalima, iz prostog razloga jer nemamo sredstva da otputujemo na sve festivale na koje nas pozivaju. Mi nismo ni na kakavom budžetu ili dotaciji. Ali, nikada pa ni na festivalu, predstavu ne igramo sa očekivanjem nagrade. To se ne radi. Za glumce, najveća nagrada je aplauz na kraju”, ističe Riki Nedović.

Predstava „Zana Zamfirović“, urađena je prema motivima „Zone Zamfirove“ Stevana Sremca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com