Društvo

Zamenjene oštećene ploče na Bulevaru Zorana Đinđića

Oštećene ploče na trotoaru kod Galerije niškog kulturnog centra su zamenjene, a osim što sada ovaj deo Bulevara Zorana Đinđića izgleda lepše, daleko je bezbedniji i za pešake. U Direkciji za izgradnju grada najavljuju slične radove i u Obrenovićevoj ulici.

Nekoliko meseci unazad trotoar kod galerije NKC-a bio je, bukvalno, u rupama, a manjih oštećenja bilo je na još nekoliko mesta u ovoj ulici. Pre par dana počela je i njihova sanacija.

“Krenuli smo sa restauracijom behaton i granitnih ploča od Bulevara Zorana Đinđića. Po njihovom završetku nastavljamo sa saniranjem ulegnuća u Pobedinoj ispred Foruma, a kasnije i na mestima gde ima vidljivih neravnina, a gde su se građani povređivali”, navodi Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada.

Kako navodi, razlozi za ovakva oštećena na pločama su različiti. Neke oštete vozila koja se parkiraju, nekada problem nalazi kiša i voda koja se sliva, a ukoliko su kanalizacione cevi u blizini desi se da “tunele” ispod ploča naprave pacovi.

Inače, direkcija na raspolaganju ima 2,5 miliona dinara za ove radove. Lović, nije precizirao kada će radovi biti završeni, ali će svakako kada se saniraju predviđena mesta, biti I lepše I bezbednije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com