Ekonomija

Zakup lokala ugostiteljima i turističkim agencijama smanjen za 30 odsto

Ugostiteljima i turističkim agencijama zakup gradskog prostora biće smanjen za 30 odsto u periodu od juna do novembra, odlučilo je danas Gradsko veće.

Vršilac dužnosti načelnika gradske Uprave za komunalne delatnosti Snežana Jovanović kazala je da će zakup biti umanjen jer grad želi da pomogne u otklanjanju negativnih efekata pandemije koji su se posebno negativno odrazili na pomenutu kategoriju privrednih subjekata.

“Ugostiteljima je od januara do aprila zakupnina bila umanjena za 50 odsto, a sada će umanjenje biti 30 odsto jer je krug zakupaca proširen turističkim agencijama”, objasnila je Jovanović.

Veće grada Niša danas je usvojilo i zaključak kojim se javno komunalnim preduzećima “Objedinjena naplata” i “Mediana” preporučuje da svim ugostiteljima i hotelijerima omoguće plaćanje u 12 fiksnih rata zaostalih dugova za komunalne usluge, odnosno za odvoz smeća, dimničarske usluge, čišćenje i odlaganje otpada.

Jovanović je rekla da je to još jedna mera kojom grad želi da pomogne privrednicima u smanjenju negativnih efekata pandemije.

“Pre potpisivanja ugovora o otplati dugova na rate ugostitelji i hotelijeri treba da se obrate „Mediani“ ili „Objedinjenoj naplati“ sa zahtevom za ostvarivanje ovog odlaganja. Uz to treba da dostave menicu kao sredstvo obezbedjenja plaćanja ili overenu izjavu kod notara o preuzimanju duga ukoliko delatnost obavljaju kao fizička lica“, naglasila je Jovanović.

Prema njenim rečima, rata za otplatu ne može biti manja od 500 dinara, a ukoliko hotelijeri ili ugostitelji duže od šest meseci ne ispunjavaju ugovorenu obavezu, javno komunalno preduzeće postupak prinudne naplate.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com