Društvo

Zakazivanje kod reumatologa za Nišlije „noćna mora“

Građani Niša koji boluju od reumatskih bolesti, iako je tek mart,  već ne mogu da zakažu pregled kod reumatologa u Niškoj banji u „Starom kupatilu“ i to do kraja godine jer je, kako tvrde pacijenti, „sve popunjeno“.

Iako pojedini pacijenti imaju i veoma ozbiljne probleme, a u ovoj ambulanti se leče godinama, oni to ne mogu da urade, barem ne u „Starom kupatilu“, jer su, kako im je tamo rečeno, svi termini kod svih lekara već popunjeni.

Pojedini pacijenti to su ipak uspeli, ali ne putem telefona, već preko zaštitnice prava pacijenata. Nakon što je danima bezuspešno pokušavala da zakaže redovni kontrolni pregled za svoju majku koja boluje od reumatoidnog artritisa, Gordana Stošić je kontaktirala i zaštitnicu pacijenata, koja je uspela da im zakaže pregled.

Iako su se ranije pregledi zakazivali tek za koji mesec unapred, Zaštitnica je uspela da dobije termin za 10. mart.

„Danima se niko ne javlja na telefone za zakazivanje, a kada se jave, kažu da nema mesta kod ni jednog reumatologa do kraja godine. Kada sam se požalila načelnici Doma zdravlja kako ne mogu da zakažem pregled, uputila me je na zaštitnicu pacijenata. Pa da li svi pacijenti sada treba da zovu načelnike i zaštitnike da bi zakazali pregled ili treba da idemo kod privatnika“, pita se Stošićeva.

Stošićeva dodaje da ni lekar Opšte prakse nije mogao da zakaže pregled kod reumatologa jer, kako kaže, „uopšte nije mogao da uđe u program“.

Ambulantu u Niškoj banji pokušali su da dobiju i novinari Niških vesti, ali nakon tročasovnog pokušavanja, na telefone 018/502006 i 018/502004 se niko nije javljao.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com