Ekonomija

Za zaostale plate radnika “Gorice” iz gradske kase 70 miliona

Bivši i sadašnji radnici JKP “Gorica”, njih 224, koji su tužili to preduzeće zbog zaostalih plata, prevoza i kamata naplatiće uskoro svoja potraživanja pošto je Veće grada Niša danas odoborilo isplatu 70 miliona dinara za tu namenu.

Budžetska sredstva odobrena su zapravo za povećanje osnovnog kapitala “Gorice, ali će, kako je rečeno, tim parama biti isplaćeni zaostali dugovi prema radnicima koji su tužili firmu.

Sekretar sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj Hranislav Đordjević rekao je da će izdvajanjem para iz budžeta grada biti izbegnuti dalji sudski troškovi i troškovi izvršitelja.

On je podsetio da je “Gorica” nedavno potpisala sporazum sa Osnovnim i Višim sudom u Nišu o medijaciji u sudskim sporovima sa radnicima, tako da će sporovi na taj način biti okončani.

“Ovim parama biće izmiren dug prema radnicima tako da se nadamo da više neće biti sudskih sporova”, kazao je Đordjević.

Zaposleni u Javno komunalnom preduzeću “Gorica” su u prethodne dve godine u više navrata protestovali zbog neisplaćivanja plata i nadoknade za prevoz.

Najradikalniji protest niški pogrebnici imali su u proleće 2016. godine kada su skoro dve nedelje spavali u grobljanskoj kapeli jer im je u to vreme preduzeće dugovalo devet plata.
Prema podacima Sekretarijata za finansije iz gradske kase je 2016. godine kao pomoć “Gorici” uplaćeno bezmalo 300 miliona dinara, a prošle godine 40 miliona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com