Kultura

Za projekte u oblasti kulture iz budžeta grada 8,9 miliona dinara

Grad Niš raspisao je konkurs za izbor projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi grada.

Za finansiranje projekata po ovom konkursu iz budžeta grada biće izdvojeno 8,9 miliona dinara.
Prijave na konkurs mogu da se dostave u narednih mesec dana.

Sredstvima budžeta Grada Niša biće finansirani ili sufinansirani projekti iz oblasti književnosti, muzike, likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, fotografije, dizajna, arhitekture i stripa, pozorišne umetnosti, umetničke igre (klasičan balet, narodna igra, savremena igra), filmske umetnosti i ostalog audio-vizuelnog stvaralaštva.

Sredstava iz budžeta grada biće takodje utrošena za projekte u oblasti digitalnog stvaralaštva i multimedije, ostalih izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja (mjuzikl, cirkus, pantomima, ulična umetnost i slično), u oblasti otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, u oblasti vrednovanja, zaštite i upravljanja kulturnim nasleđem, u oblasti, bibliotečko-informacione delatnosti i u oblasti naučno-istraživačke i edukativne delatnosti u kulturi.

Prioritetne teme projekata u navedenim oblastima su – podsticanje dečijeg stvaralaštva u kulturi, očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa, negovanje kulture sećanja, podsticaj razvoja kreativnih industrija i savremenog stvaralaštva.

Više informacija o konkursu možete naći na sajtu Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Da je kultura žderanja u pitanju, Gradonačelnica i većnica bi to razumele, ovako ……..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com