Ekonomija

Za pordšku mladima na ruranlom području ove godine 4 i po miliona dinara

Na današnjem Gradskom veću Grada Niša usvojene su izmene i dopune Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Niš za 2019. godinu.

Jedan od razloga za izmenu Programa je preporuka Ministarstva poljoprivrede da se sagleda mera analize poljoprivrednog zemljišta, naveo je Saša Stoiljković, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu.

“Tu meru su sprovodile poljoprivredne stručne službe direktno u saradnji sa Ministarstvom. Iz nekog razloga ove godine nisu sagledali sredstva, pa je Grad prihvatio preporuku Ministarstva i izdvojio 2 miliona dinara po tom osnovu”, rekao je Stoiljković.

U okviru subvencija smanjene su mere investicija u fizičku imovinu, dodaje Stoiljković, za nešto manje od 5 miliona dinara. Od tog iznosa 500 hiljada je preusmereno na unapređenje ruralne infrastukture, a oko 4 i po miliona za podršku mladima na ruralnom području.

“Radi se o meri koja je prošle godine bila predviđena sa milion i po dinara. Međutim, u dosadašnjem delu godine veliki broj mladih je otvorio svoja poljoprivredna gazdinstva i postoji velika zainteresovanost mladih da se jave po prvi put na konkurs”, istakao je Stoiljković.

On je dodao da mladi najivše počinju da se bave pčelarstvom, ali i povrtarstvom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com