Društvo

ZA NIKOLINU: Humanitarne akcije se nastavljaju

Nišlije koje su danas prošetale Trgom kralja Milana mogle su da vide neobično simpatičan prizor – desetine pasa koji su na sebi nosili poruku sa ispisanim brojevima, ali ne bilo kakvim. Reč je o broju žiro računa za prikupljanje novca za lečenje male Nikoline Ranđelović, koja je za kratko vreme osvojila srce čitavog grada.

Svakog dana sve veći broj Nišlija uključuje se da pomogne trogodišnjoj Nikolini  koja boluje od neuroblastoma- jednog od najtežih malignih oboljenja kod dece. Da bi Nikolina otišla na operaciju neophodno je da se prikupi 300 hiljada evra, a u našem gradu su već organizovane mnogobrojne akcije, a tek će ih biti, najavljuju humani ljudi.

“Ovde imamo kutiju gde svi koji žele mogu da doniraju novac, organizovali smo i dens teatar, a ideja je da snimimo video sa 1000 građana koji će dati podršku Nikolini”, navodi Đorđe Mihajlović, osnivač Continuum dance teatra.

Da podsetimo, 21. januara od 20 sati Continuum dance teatar organizovaće muzičko-scenski performans „Big love“ u niškom Narodnom pozorištu, a sredstva od prodatih karata u vredenosti od 300 dinara otići će Nikolini za operaciju. Karte će biti u prodaji od 16. januara na blagajni pozorišta, a na dan predstave u foajeu biće postavljena donatorska kutija u kojoj će se ostavljati prilozi.

Kako saznajemo, do 11. januara prikupljeno je 50 hiljada evra, što znači da je neophodno prikupiti još 250 hiljada do kraja januara.

Svako ko ima mogućnost, može da pomogne Nikolini da se izbori sa opakom bolešću, uplatom na dinarski ili devizni račun humanitarne fondacije BUDI HUMAN ili porukom 431 na broj 3030. Cena poruke je 200 dinara.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com