Društvo

Za nedelju dana niškom karikaturisti dve nagrade

Saša Dimitrijević, karikaturista iz Niša, osvojio je drugu nagradu na 3.Međunarodnoj izložbi karikatira Čakovec 2018 u Hrvatskoj.

Ovo je druga nagrada koju Dimitrijević dobija za samo nedelju dana, a pre ove nagrađen je drugom nagradom i na „Čivijadi“ u Šapcu.

Dimitrijević je osvojio nagradu u konkurenciji 1050 karikatura , 402 autora iz 65 zemalja. Tema ovogodišnje izložbe koju je organizovao Damir Novak, hrvatski karikaturista, bila je „Kompjutersko razmišljanje“. Konkurs je imao dve kategorije, do 16 i od 16 godina.

Saša Dimitrijević

„Pomalo sam iznenađen nagradom, posebno kada sam video koliko je bilo učesnika“, kaže Dimitrijević koji je do sada osvojio blizu sto nagrada na domaćim i međunarodnim konkursima. „Tema ovogodišnjeg konkursa je bila svojevrsni izazov budući da živimo u eri IT tehnologija, pa je to tema koja se često obrađuje u našim krugovima. Utoliko je bilo potrebno pokazati više inovativnosti, kreativnosti i tako uhvatiti pravi trenutak koji će biti drugačiji od ostalih“.

Prvu nagradu je osvojio Sergej Rajibokon iz Ukrajine, a treću Musa Gumus iz Turske.

Radove je ocenjivao žiri u sastavu Damir Novak, Denko Puhin, Srećko Puntarić Feliks, Darko Drljević i Josip Tot.

Inače, samo pre nedelju dana Saša Dimitrijević je nagrađen i na Ćivijadi u Šapcu kada je u konkurenciji 170 radova i 40 autora, osvojio drugu nagradu.

„Sada je konkurencija bila jača, kako u broju učesnika tako i po kavalitetu radova, pa mi je nagrada utoliko draža“, dodaje Dimitrijević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com