Kultura

Za Nataliju i Ivu: IX Balkanrock fest u Banovini

Niški Balkanrock fest održaće se po deveti put 31. avgusta u dvorištu Univerziteta u popularnoj Banovina.

Festival će biti humanitarnog karaktera jer će preko berze, koja će biti otvorena sat vremena pre početka muzičkog dela festivala, dobrovoljnim prilozima biti sakupljan novac za lečenje Natalije i Ive Bašović. Sestre Bašović boluju od retkog genetskog oboljenja Fridrajhove ataksije.

Udruženje građana Balkanrock organizuje ovaj humanitarni koncert uz pomoć Studentskog Kulturnog Centra u Nišu.

Ulaz na koncert je besplatan, ali je poželjno užestvovati u dobrovojnim prilozima.

Organizaciju ovogodišnjeg festivala humanitarnog karaktera nesebično su pomogli: Studentski Kulturni Centar Niš, FatCat studio – Rodoljub Avramovic, Red Rooster i Pekara Brankovic

Kao headlineri 9. Balkanrock festivala nastupiće boemski pank Bend Jorgovani.

Pre Jorgovana, takmičiće se najbolji demo bendovi sa konkursa Balkanrocka.

Konkurs je otvoren do 15. avgusta: a pravo učešća imaju svi demo bendovi sa niškog područja koji nemaju zvanična izdanja (tu ne spadaju samostalna EP i demo izdanja, kao ni učešća na kompilacijama). Bendovi moraju imati minimum jednu autorsku pesmu snimljenu, a od njih se očekuje isključivo autorski repertoar u trajanju od 15 minuta.

Zainteresovani bendovi trebalo bi da pošalju tri autorska snimka (kvalitet nije bitan), kao i tekstove tih pesama, i kraću biografiju, uz obavezan kontakt telefon predstavnika grupe, na adresu: konkurs@balkanrock.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com