Društvo

Za korisnike Centra “Mara” organizovan izlet u Niškoj Banji

Za korisnike Ustanove “Mara”, ovog vikenda je pripremljeno pravo iznenađenje. Opština Niška Banja ih je pozvala u goste, a za njih je to bio prvi organizovani izlet u Banji nadomak Niša. Domaćini su im bili narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević i predsednik te opštine Dejan Jovanović.

Boravak u Niškoj Banji je od posebnog značaja za korisnike Centra “Mara” jer se na taj način pospešuje njihova socijalizacija, a oni sami stiču nova iskustva koja su dragocena za njihovo osamostaljivanje. Uz to što su uživali u čistom vazduhu, korisnici Centra “Mara” su se prepustili šetnji, razgledanju Banje, ali i vožnji u voziću. Dan su ispunili najraznovrsnijim sadržajima koji su, na trenutak, razbili njihov svakidašnji način na koji provode dan.

“Za sve njih je ovo sasvim novo i drugačije iskustvo jer se sada sreću sa jednom sasvim novom sredinom”, kazao je direktor Centra “Mara” Miloš Ranđelović. “Njima su ovakvi izleti potrebni i dobro bi bilo da ih je što više.To rad sa našim korisnicima bogatijim, ali ne samo to, vreme provedeno na ovakav način je pravi rad sa njima. I ranijih godina smo za njih organizovali slične izlete van Niša i znamo šta za njih to znači. Osim što stiču nova prijateljstva, njihovo međusobno druženje se učvršćuje jer su na ovaj način upućeni jedni nadruge, a opet stiču sigurnost u sredini koja im je nepoznata što je jako važno u procesu njihovog osamostaljivanja, a to je jedan odnaših osnovnih ciljeva kome težimo”, istako je Ranđelović.

Inicijator ove posete je narodna poslanica Jelena Žarić. Njen cilj je da postane neka vrsta veze između najvišeg zakonodavnog tela u državi sa jedne, i ovakvih i sličnih ustanova, sa druge strane. Ona kaže da je dužnost narodnih poslanika da postanu veza između Narodne skupštine i naroda, pa i ustanova kao što je Mara. Dodaje da je sa drirektorom Ranđelovićem već razgovarala o nekim projektima Ustanove “Mara” i akcijama koje bi podigle kvalitet rada sa korisnicima na viši nivo.

“Uglavnom se radi o tome da se poveća broj usluga koje ova ustanova pruža osobama sa smetnjama u razvoju, i ja se nadam da ćemo uspeti u tome”, kaže Jelena Žarić.

Dogovoreno je i da uz pomoć resornih ministarstava ova ustanova dobije i stomatološku ordinaciju koju za sada nema.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com