Servisne

Za dva i po sata izvađeno čak tri tone smeća iz reke Studene

U organizaciji JKP „Mediana“ Niš, Trash hero Beograd i Sportskog kluba „Tribe“ realizovana je akcija čišćenja reke Studene i okoline u parku prirode „Jelašnička klisura“. U toku akcije, za samo dva i po sata, iz reke je izvađeno čak tri tone smeća.

„Iz reke Studene u Jelašničkoj klisuri, za samo 2 i po sata, izvadili 3 tone i 100 kilograma đubreta. Dužina toka koju smo čistili je samo 200 metara, a reka je prljava skoro čitavom dužinom“, saopštio je Sportski klub „Tribe“.

Foto: JKP „Mediana“

Akciji je prisustvovalo oko 50 volontera, uglavnom članovi tog sportskog kluba. Pune džakove smeća odneli su zaposleni iz JKP „Mediana“ Niš.

„Sestre i braćo, divlje deponije nisu negde tamo, daleko… One su u našim rekama i jezerima, na našim livadama, šumama… Divlje deponije su u parkovima prirode pod zaštitom republike u kojima žive endemske vrse riba i rakova, insekata, gmizavaca, ptica… Divlje deponije su u potocima i pritokama, prirodnim bazenima, vodopadima… Priroda o kojoj maštate kada planirate beg iz grada za vikend je divlja deponija. Ako mislite da preterujemo, to samo znači da niste skoro otišli u prirodu. Ako krenete, ponesite par džakova sa sobom jer heroj ne bira vreme, a ni mesto!“, poručili su volonteri.

Tokom tog vikenda Sportski klub „Tribe“ je organizovao i tradicionalni trail turnir „Maze“ za koji se prijavilo preko 800 učesnika.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com