Društvo

Za doček 2018. u Niš stiže više od 3.500 turista?

Sudeći prema broju rezervacija hostela, hotela i restorana, Niš će i za doček 2018. biti izbor mnogih inostranih turista, kažu u Turističkoj organizaciji Niša. Ipak, direktor Uroš Parlić podseća da je dobro iskustvo najbolja reklama, te je tako savet da vlasnici privatnih smeštaja ne preteruju sa podizanjem cena noćenja.

Za Novu godinu će se u Nišu, izgleda, i ovog decembra tražiti krevet više. Veliki broj soba u hotelima i hostelima je već rezervisan, a cene u restoranima su za strane turiste i dalje i više nego pristupačne. Kad se tome pridoda da je Srbija jedna od poslednjih zemalja na Balkanu u kojoj paljenje cigareta nije zabranjeno u zatvorenom prostoru – nije ni čudo što TON očekuje voliki broj turista.

“Očekujem da će ove zime za Novu godinu Niš imati preko 3 500 turista. Svi su kapaciteti uglavnom već rezervisani. Imaćemo ljude i na Trgu, a svi hoteli i restorani uglavnom imaju organizovani doček, cene su slične kao i proteklih godina i nadamo se da će kraj decembra doneti pozitivan utisak i za grad i za ljude koji ovde dođu “, navodi Parlić.

Cene noćenja oko Nove godine su i inače više nego obično. Međutim, veliko interesovanje turista, pogotovo onih iz inostranstva, neretko navede vlasnike hotela i hostela da cene zakupa soba uvećaju i nekoliko puta. Ovo bi moglo da se odrazi loše na sliku grada i turističe ponude, i da iduće godine odbije turiste, upozorava Parlić.

“Moja primedba za vlasnike je da tokom praznika ne koriste to povećano interesovanje i da cene neprimereno podižu. Na takav način ipak pravimo, dugoročno gledano, sebi lošu reklamu”, dodaje direktor TON-a.

Inače, više od polovine turista u Nišu, od januara do oktobra ove godine, bili su stranci. Po tradiciji najviše njih dolazilo je iz Bugarske i Grčke. Novu kategoriju turista čine oni iz Nemačke, Ruminije i Turske, a zanimljivo je da je sve više i putnika koji u Niš dolaze iz daleke Kine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com