Društvo

Za bolji položaj mladih

U sklopu projekta „Mladi i mediji za demokratski razvoj“, u Gradskoj kući organizovan je prijem mladih iz Niša i Ćićevca. Mladi su govorili o problemima sa kojima se susreću i zaključili da su problemi različiti, ali i ne nerešivi.

 

Foto: M.Đ.

„Vaša kreativnost, ideje i vaše znanje i prepoznavanje svega onoga što muči i tišti mlade ljude je, ne samo korisno za lokalne samouprave, nego i za državu. Grad Niš je prvi u Srbiji koji je na svojoj sednici Skupštine Grada 2012. godine doneo odluku o osnivanju Kancelarije za mlade. To je bilo nužno da bismo mogli da sagledamo sve probleme koje tište mlade. I naš lokalni parlament ima Savet za mlade, kao skupštinsko radno telo, koje u koordinaciji sa Kancelarijom za mlade prepoznaje sve ono što je problem na čitavoj teritoriji Niša“, poručila je Dušica Davidović.

Prema njenim rečima po pitanju mladih, neophodna i je motivacija samog Grada što se tiče zapošljavanja, osamostaljivanja i u kreiranju porodica.

Koordinator ovog projekta je Anica Stamenković iz nevladine organizacije „Okular“ iz Ćićevca.

Foto: J.M.

„Kroz dugogodišnji rad u omladinskom sektoru, nekada sam imala i negativna iskustva. Donosioci odluka ne žele dijalog sa mladima, ne žele da čuju mlade. Drago mi je što u Nišu nije to tako. Drago mi je što postoje različita tela, različiti mehanizmi za različite stvari koje interesuju mlade. Drago mi je što postoji Kancelarija za mlade, koja radi izuzetan posao. Takođe, drago mi je da postoji Savet za mlade, koji nema lak zadatak da prepozna potrebe mladih u svom gradu. Kao neko ko je u Nacionalnom savetu za mlade Republike Srbije, znam koliko je to teško i koliko je teško odgovoriti na adekvatan način“, završava Anica.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. HAHAHHAHA mnogo price nista se ne radi..mladi i dalje najpotlaceniji ..slikanje za novine..ludilo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com