Društvo

Vulin: Srbija ima dovoljno vojske

Srbija ima dovoljno vojske i svaki građanin je posvećen odbrani svoje zemlje, a da bi se vratio obavezni vojni rok, neophodno je da se složi čitavo društvo, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom posete komandi Kopnene vojske u Nišu.

On je istakao da je dužnost države da jača Vojsku i da se uveliko radi na donošenju čitavog paketa mera koje će značajno poboljšati materijalni položaj svih pripadnika vojske.

„Mi jačamo našu armiju, opremamo je najsavremenijim oružjem, mi je remontujemo i ono što imamo ali ništa  od toga neće biti uspešno ukoliko ne budemo imali zadovoljne vojnike i sigurne pripadnike. Upravo zato ćemo izaći sa konkretnim predlozima kako popraviti materijalni položaj vojnika i na taj način ispuniti naređenje vrhovnog komandanta“, rekao je Vulin.

On međutim ističe da povratak obaveznog vojnog roka nije nešto na šta pojedinac može da da odgovor, već je to pitanje čitavog društva.

„Neko je za neko protiv. O njemu se mora na ozbiljan način promišljati, nije u pitanju samo novac, već spremnost društva i da li je to uopšte potrebno. O tome treba da se izjasni celo društvo“, ističe Vulin.

Na pitanje zbog čega Vojska ne dobija regres i topli obrok, Vulin kaže da njeni pripadnici primaju sve što je u skladu sa zakonom.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković kaže da je vojska spremna u svakom trenutku da se odupre svim bezbednosnim izazovima.

Nis, Ljubisa Dikovic, foto, J.Cosin

„Pripadnici su bili spremni  juče, spremni su i danas, a biće spremni i sutra za sve izazove. To je proizvod stalnog praćenja situacije, razmene podataka i preuzimanje adekvatnih mera za zaštitu bezbednosti Srbije“, rekao je Diković.

Sastanku u komadi Kopnene Vojske u Nišu prisustovali su i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i načelnik štaba Kopnene Vojske pukovnik Vladeta Baltić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button