Društvo

Vučić: Za tri godine u Srbiji više gasovoda, nego za prethodnih 70

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Nišu da je Srbija za protekle tri godine uradila više na izgradnji gasovodne mreže nego što je Srbija u proteklih 70 i najavio izgradnju gasovoda prema Vranju, preko Zlatibora do Nove Varoši do Prijepolja i Priboja.

“Do pre tri godine mi nismo imali gasovod u Srbiji, nešto malo gasa smo imali u Vojvodini i u Beogradu. Izgradili smo Balkanski tok ili kako ga neki nazivaju Turski tok. To je 400 kilometara gasova kroz Srbiju”, istakao je Vučić na konferenciji za medije održanoj nakon puštanja gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske.

On je kazao da naša država ulaže stotine miliona evra da bi izgradila energetsku infrastrukturu i dodao da je novi interkonektor izuzetno važan za Niš, Pirot, Dimitrovgrad, Belu Palanku i Knjaževac.

“Mi moramo da provučemo gas i do Vranja, jer sad razgovaramo sa jednom nemačkom kompanijom za 1.500 zaposlenih”, istakao je Vučić. On je najavio i “provlačenje” gasa i preko Zlatibora, odnosno preko Nove Varoši do Prijepolja i Priboja. “Nadam se da će se u Bosni i Hercegovini se dogovoriti da i da ćemo moći prema Republici Srpskoj da gradimo gasne interkonektore”, izjavio je Vučić.

Prema njegovim rečima, gas će svakako stići u Valjevo.

“To su strašno važne stvari za nas, jer nema napretka bez toga. Hoćete da privučete investitore, a nemate puteve, brze saobraćajnice, autoputeve. Kad nemate gasne konekcije, nema ni investitora”, izjavio je Vučić.

Prema njegovim rečima, izgradnja gasovoda znači sigurnost u snabdevanju industrije i domaćinstava u Srbiji i bolje cene gasa u budućnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com