DruštvoPolitika

Vučić u Nišu na prikazu 10 izviđačkih oklopnih vozila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u kasarni “Mija Stanimirović” predstavljanju prvih deset izvidjačkih oklopnih automobila BRDM-2MS iz Rusije i najavio da će do kraja godine iz te zemlje stići i drugo naoružanje koje je Srbija kupila ili koje je Rusija donirala.

Tokom prikaza predstavljeni su i tenkovi, kao i zaposedanje polozaja “Norama”, samohodnim haubicama.

Foto: B. Lj.

Vučić je rekao da je reč o značajno unapredjenim i remontovanim vozilima za koje Srbija nije morala ništa da plati, a koja su značajno unapredila operativne mogućnosti Vojske Srbije.

“To je za nas ogromna podrška, za naše izviđačke jedinice. U vozilu je posada od pet pripadnika koja može da izdrži 24 sata”, izjavio je on.

Vučić je rekao da će do kraja godine stići i četiri borbena helikoptera Mi-35, tri transportna helikoptera Mi-17, kao i dodatna vozila BRDM-2MS i tenkovi T-72.

Foto: B. Lj.

“Nemamo osvajačkih planova, već samo kako da na najbolji način zaštitimo svoju zemlju”, poručio je Vučić.

On je zahvalio Rusiji na poklonu i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na podršci toj ideji.

Vučić nije danas želeo da precizira na koji način je donacija ruske oklopne tehnike dopremljena u Srbiju, ali je naveo da je tu učinjeno u skladu sa zakonom i ugovorom koji je sklopljen sa tom zemljom.

Foto: B. Lj.

“O tome ne bih da govorim. Poštovali smo norme medjunarodnog javnog prava i sve je bilo u skladu sa dogovorom sa Rusijom. Uspeli smo da ih dopremimo. Kako su i kuda došli, to je naša stvar”, istakao je on.

Vučić je najavio povećanje plata za vojnike od sledeće godine.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da je njegova zemlja opredeljena za nastavak vojne saradnje sa Srbijom, kako bi se omogućilo da Srbija očuva svoj suverenitet i teritorijalni integritet.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com