DruštvoEkonomija

Vučić: Ne vodim funkcionersku kampanju, u Nišu ću se samo kratko obratiti, SNS pobeđuje u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da otvaranje gasnog interkonektora sa Bugarskom i njegovo obraćanje sutra u Nišu, nije funkcionerska kampanja, kako to vide predstavnici opozicije i dodao da je popularnost SNS u porastu, te da će pobediti u na izborima u glavnom gradu – Beogradu.

Vučić je za televiziju Pink izjavio da “floskule o funkcionerskoj kampanji ne može da sluša”, i da će se zbog takvih optužbi u Nišu sutra samo kratko obratiti prisutnima.

“Izviniću se ljudima što ću da kazem samo dve rečenice – hvala što ste došli”, rekao je Vučić, koji je i nosilac liste “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” na parlamentarnim izborima. Vučić, donedavni predsednik Srpske napredne stranke (SNS) je i nosilac svih lista naprednjaka na pokrajinskim i lokalnim izborima.

Komentarišući navode opozicije da SNS gubi izbore u Beogradu i drugim većim gradovima kao što je Kruševac, Vučić je rekao da je to isto kao kada bi on rekao “da će Zvezda da pobedi Mančester siti sa 5:1”.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostiće sutra u Nišu predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva, predsednika Republike Bugarske Rumena Radeva i ambasadora EU u Srbiji Emanuela Žiofrea, a sve u svetlu obeležavanja početka rada Gasnog interkonektora Srbija – Bugarska.

Nevladina organizacija Građanske inicijative uputila je otvoreno pismo šefu delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelu Žiofreu, u kome ga je pozvala da se “uzdrži od učestvovanja u bilo kakvim događajima koji bi mogli biti interpretirani kao podrška vladajućoj stranci, posebno u svetlu predstojećih izbora”.

U otvorenom pismu, koje je ispred Građanskih inicijativa potpisala Maja Stojanović, navodi se da bi najava prisustva Žiofrea na otvaranju gasne interkonekcije u Nišu, zakazanom za 10. decembar, samo nedelju dana pre izbora, “mogla biti shvaćena kao takva podrška”.

U otvorenom pismu koje je dostavljeno medijima, Stojanović je navela da je “nepristrasnost Evropske unije od suštinske važnosti za očuvanje demokratskih principa u Srbiji”.

“Kao zagovornici evropskih vrednosti, smatramo da je naša zajednička odgovornost da osiguramo da izborni proces bude fer, transparentan i slobodan od bilo kakvog uticaja”, rekla je Stojanović.

Od 94 miliona evra za gasovod Srbija-Bugarska,
50 miliona je poklon Evropske unije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od 94 miliona evra, koliko je koštala izgradnja gasovoda Srbija-Bugarska, odnosno interkonektora do bugarske granice, gotovo 50 miliona evra je poklon Evropske unije, a još 25 odsto su najpovoljniji krediti Evropske investicione banke.

Vučić je za televiziju Pink rekao da je ostatak, oko 20 miliona evra, finansiran iz republičkog budžeta.

Kako je istakao, povezivanje preko interkonektora sa Bugarskom obezbediće dodatni gas za Srbiju, a preko njega će biti moguće zakupiti i deo azerbejžanskog gasa, kao i gas iz Aleksandropolisa.

“Biće veća mogućnost dobijanja gasa sa teritorije Bugarske, Grčke i drugih zemalja. To će omogućiti sigurnost u snabdevanju i bolje cene”, rekao je Vučić.

Najavio je da će sutra, nakon puštanja u rad gasnog interkonektora Srbija-Bugarska, biti izveden prikaz sposobnosti padobranskih i specijalnih jedinica, kojima će prisustvovati predstavnici iz Bugarske i Azerbejdžana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com