DruštvoVirus Korona

Vučić najavio mogućnost uvođenja policijskog časa od 24 sata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će već sledeće nedelje biti uveden policijski čas od 24 sata ako rezultati ne budu bolji.

“Predložiću Vladi policijskičas od 24 sata”, rekao je i dodao da niko neće moći na ulicu.

 

Na pitanje kako će ljudi odlaziti u prodavnicu odgovara: “Kao što penzioneri sada ne idu”, ali i kaže da ne zna kako bi to stvarno funkcionisalo.

Manjina neodgovrnih ugrožava odgovorne, prema mišljenju Vučića, i upravo zato su uvedene sve mere.

“Moje je da molim ljude i da im ukažem na činjenice”, kazao je predsednik Srbije.

 

Mi imamo najteže mere u Evropi objašnjava predsednik i navodi da će se u toku sledeće nedelje uvesti policijski čas ako rezultati ne budu bolji.

Hiljade građana krši polcijski čas, ali kako predsednik navodi “dobro je dok smo na hiljadama”.

Lekari smatraju da nam je neophodna potpuna izolacija, ali se sa uvođenjem dodatnih mera čeka stav kineskih stručnjaka. Ipak, sa svim ovim merama koje su na snazi ako budemo discpilinovani iz ove situacije bi se izašlo za manje od dva meseca.

Vučić je na televiziji Prva rekao da će već sutra biti testirano 500 ljudi, a za sedam dana i do 3.000 dnevno, te istakao da testovi nisu problem, već laboratorije.

“Ali i to smo uspeli da uredimo, kao što sad sami proizvodimo i kvasac… Trudimo se da što više stvari sami proizvodimo, da ne zavisimo od drugih”, rekao je Vučić.

Kaže da će najbolja laboratorija, koju će donirati Kina, biti završena 8. ili 9. aprila, kada Srbija bude na vrhuncu ili blizu vrhunca krize i kada bude najteže stanje.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će, u trenutku kada se bude testiralo i do 4.500 građana, pozitivno biti 1.000 ljudi, pa kasnije i više, te da će u tom momentu i Sajam i Arena biti puni, a ti pacijenti će morati da budu smešteni negde u jednom danu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Oštrijie merei donošenje novih zakona neće rešiti problem, ako se predhodni ne poštuje, sprovodi i sankcioniše. Očito da je najlakše kazniti i osuditi čoveka u Dimitrovgradu, malo je teže izvodljivo u većim gradovima. Ako ovako nastavimo i to nam bude praksa da zbog neodgovornih građana uvodimo strožije mere, plašim se pucanja većine građana. Iz tog razloga primera radi, treba i zbog nesavesnih, pijanih vozača, zatvoriti auto puteve, gde godišnje gine veći broj stanovnika. Vučiću primenjuj zakon i vanredne mere, kažnjavaj nesavesne, nemoj zbog takvih da proveravaš strpljenje ovog naroda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com