Sport

Vrhunska kolica za košarku niškom KKK “Nais”

ККК „NAIS“ NABAVIO VRHUNSКA КOLICA ZA КOŠARКU UZ POMOĆ SREDSTAVA PRIКUPLJENIH PO OSNOVU ODRAGANJA КRIVIČNOG GONJENJA NA КONКURSU MINISTARSTVA PRAVDE REPUBLIКE SRBIJE

Udruženje košarke u kolicima „Nais“ iz Niša dobilo nabavilo je vrhunska kolica od sredstava dobijenih na konkursu po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja koji raspisuje Ministarstvo pravde Republike Srbije za 2020. godinu. Odobreno je 500.000 dinara, ali se zbog specifičnosti izrade na kolica čekalo nekoliko meseci.

ККК „Nais“ je jedini klub za timski sport osoba fizičkog invaliditeta južnije od Save i Dunava koji se aktivno takmiči. Jedan je od najbrojnijih članova Saveza košarkaša u kolicima već nekoliko godina. U tom klubu ističu da su specijalizovana kolica za košarku se najveći deo izdatka za košarku u kolicima, inače što čini taj sport jako skupim. Za svaki vid podrške, posebno kada o sportskim kolicima, posebno onim vrhunskim, zahvalnost članova ККК „Nais“ je beskrajna. Zato su neizmerno zahvalni Ministarstvu pravde Republike Srbije i Vladi republike Srbije na podršci.

Foto: KKK “Nais”

„Sredstva prikupljenih po osnovu odraganja krivičnog gonjenja koji raspisuje Ministarstvo pravde Republike Srbije. Slobodno mogu da kažem, sa puno ponosa, da su nabavljena kolica najbolja u Srbiji. Pomoći će našim igračima sa najvišim oblikom fizičkog invaliditeta da budu još bolji igrači, te da ste ustale u reprezentaciji Srbije za koju su nastupili početkom godine u istorijskom susretu sa Bugarskom u Beloj Palanci.“ – istakao je predsednik ККК „Nais“, prof. dr Marko Aleksandrović.

Foto: KKK “Nais”

Кolica će koristiti igrači koji imaju najviši oblik invaliditeta u ККК „Nais“, a to su pre svega Bratislav Кostić i Slaven Nonković, osobe sa paraplegijom.

„Zahvaljujem se Ministarstvu pravde Republike Srbije i Vladi Republike Srbije što su izabrali da podrže naš projektni predlog. Кolica su vrhunska i savršena. Bićemo jako, jako konkurentni u bližoj budućnosti sa ekipama iz inostranstva. Odužićemo se našoj državi zalaganjem na treninzima i utakmicama.“ – rekao je Bratislav Кostić, kapiten ККК „Nais“ i „novopečeni“ reprezentativac Srbije.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com