Društvo

Vredni antikviteti u Domu vojske: SAJAM kolekcionarstva

Udruženje kolekcionara “Niš” treći put organizuje Sajam antikviteta, kolekcionarstva, numizmatike i filatelije u subotu, 5. maja u holu Doma Vojske u Nišu od 9 do 14 časova. Prijavljeno je više od 40 kolekcionara iz cele Srbije.

Antikviteti

Satovi, poštanske marke, umetnički predmeti, stari nakit, papirni novac, vojni predmeti i ostale dragocenosti  stare više vekova, koje su kolekcionari brižljivo saklupljali, biće predstavljeni na ovom Sajmu.

“Sajam će biti kupo- prodajnog karaktera, a svim zainteresovanima obezbeđena je i besplatna stručna procena antikviteta koji poseduju, po trenutnim tržišnim vrednostim,” poručili su organizatori.

Zainteresovani posetioci moći će da razgledaju, kupe stari metalni i papirnati novac, stare razglednice, etno predmete, stari nakit, vojne predmete iz perioda kraljevine i novije. Posetiocima će biti obezbeđena besplatna stručna procena antikviteta po trenutnim tržišnim vrednostima, naglašavaju organizatori.

Osim što kolekcionari razmenjuju iskustva u ovom hobiju, Sajam starinapomaže očuvanju  kulturnog i umetničkog blaga naše zemlje.

Zbog velikog interesovanja, plan je da se u budućnosti održavaju po dva sajma godišnje, prolećni i jesenji.

Najskuplja markica na svetu

Najskuplja poštanska markica na svetu, sa veoma šarolikom i bogatom istorijom, prikazana je u Londonu juna 2014. godine, pre nego što je sledećeg meseca ponuđena na aukciji za više od 10 miliona evra.

Markicu iz 19. veka pronašao je dečak 1873. godine među porodičnim papirima
Jedina “preživala” markica iz 1856. godine veličine jednog centa iz Britanske Gvajane retko se mogla videti nakon izlaganja 1986.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com