Hronika

Vozaču “audija” smanjena kazna za nesreću na Bulevaru Medijana

Apelacioni sud u Nišu smanjio je kaznu Nemanji Stamenkoviću (20) sa sedam godina zatvora na šest zbog toga što je vozilom “audi” na Bulevaru Medijana u Nišu uzazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su na trotaru stradali Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48).

Portparol Apelacionog suda Snežana Milošević saopštila je danas da je Apelacioni sud delimično usvojio žalbu branioca i to u delo odluke o krivičnoj sankciji.

“Stamenkoviću je ostala mera zabrana upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od pet godina. Obavezan je na plaćanje troškova, a oštećeni su radi ostvarivanja imovinsko pravnog zahteva upućeni na parnicu”, kazala je Milošević.

Objašnjeno je da je Apelacion sud cenio utvrdjene olakšavajuće okolnosti na nešto drugačiji način u odnosu na Osnovni sud, u smislu odredbi zakona koji regulišu odmeravanja kazne.

“Apelacioni sud je ocenio da je kazna zatvora od šest godina adekvatna i učinjenom delu i učiniocu”, rekla je Milošević.

Nesreća na Bulevaru Medijana dogodila se 4. januara oko 20.30 minuta.

Tokom sudskog procesa koji je vodjen u Osnovnom sudu u Nišu ustanovljeno je da se Stamenković vozeći automobil “audi A6 Quatro” brzinom od 131 kilometara na sat na deonici na kojoj je maksimalno dozvoljeno 60 kilometara na sat, izleteo s kolovoza na trotoar i pokosio pešake. Od siline udarca dečak je preleteo preko dva metra visoke ograde niškog vodovoda i stradao na licu mesta, dok je Ilić ubrzo preminuo u niškoj bolnici.

U toku sudskog postupka okrivljeni je negirao krivicu i tvrdio da mu je pozlilo u vožnji zbog čega je privremeno izgubio pamćenje. Medjutim, veštaci su ustanovili da je bio potpuno svestan i da pati od manjka empatije i “autentičnog osećaja krivice”.

Neposredno pre izricanja presude Stamenković se obratio porodicama stradalih i izvinio im se. Presuda Apelacionog suda je pravosnažna, na nju postoji mogućnost izjavljivanja samo vanrednih pravnih lekova koji ne odlažu njeno izvršenje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Za okrivljenog ne znam od čega pati, Bilo bi dobro kad bi sudije patile od “manjka empatije i „autentičnog osećaja krivice“” i uhvatile se da sude po zakonu, jer kad neko zbog idiotskih odluka suda uzme pravdu u svoje ruke i da sudi po svojim zakonima biće kuku i jao za mnoge.

  2. PA GOSPODO IZ APELACIONOG SUDA SRAM VAS BILO! NE
    KA JEDNA TAKVA BITANGA ZGAZI VAS, ILI VASE DETE PA NEKA GA OSUDE 6 GODINA I NEKA VAM SE IZVINI! TAKO CE BITI ZADOVOLJENA PRAVDA, JEL DA? BITANGA NE MORA DA ZIVI, STO NIJE KOLIMA OTISAO U NIŠAVU AKO MU SE NE ŽIVI?! S KOJIM PRAVOM GAZI PESAKE I TO NA TROTOARU? KO JE ON? BOG? NEKA BITANGA ŽIVI SA TIM!!! BOG JE JEDAN JEDINI, NECE KRETEN DOBRO PROCI, NEKA RAVNOTEZA MORA POSTOJATI!!! ŽIVI BILI, PA VIDELI! OSETICETE I VI!

    1. Е мој пријатељу , његов тата је био дежурни полицајац у Београдском С У П _ у када је рушена Сава Мала па ајде сад нека стисну муда и нека му осуде сина на ” ПРАВЕДНУ ” казну он би могао да исприча ко је то урадио а овако се ” НЕЗНА ” и никада се званично неће знати . Јадна смо ми земља , за годину а можда и брже ће му бити опет смањена казна због” ДОБРОГ ВЛАДАЊА ” и оде он кући .

  3. Ne mogu da verujem šta čitam. Kako li se samo osećaju porodice nastradalih… Pogotovo kada vide ove nebuloze, čovek izgubi želju za životom kada vidi u kakvoj državi živi, a i svetu. Em što se ovakva tragedija uopšte desila, em što su vama ne znam koje pare važnije od pravde.

  4. Farsa, obična farsa od suda. Apelacioni sud je jedna obična brljotina, jedna humoreska kvazidrževice Srbistana. Teško poštenima koji traže umanjenje kazne od podmitljivih lopina. Ovaj tzv sud je izmišljen da bi mafiju oslobađao.
    Srećom pa “Onaj” gore sve vidi i beleži i čeka. Ljudi su tupavi i glupi pa misle proćiće im to , niko ih ne vidi. Vidi , vidi vas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com