Virus KoronaZdravlje

Vojno zdravstvo u borbi protiv Кovida-19

Pripadnici vojnog zdravstva spremno su dočekali treći talas virusne infekcije Кovid-19 i nesebično i hrabro, pružajući pomoć stanovništvu, nastavili višemesečnu, neprekidnu borbu u suzbijanju pandemije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ukoliko epidemiološka situacija u našoj zemlji bude to zahtevala, Vojna bolnica Niš, u dogovoru sa Кliničkim centrom Niš, biće aktivirana za lečenje do 85 kovid negativnih pacijenata, nezavisno od vrste njihovog zdravstvenog osiguranja.

„Trenutno, vojnim osiguranicima u ovoj bolnici na raspolaganju je prijemno-trijažna ambulanta za akutna respiratorna oboljenja, u kojoj mogu dobiti sve informacije o daljem lečenju“, saopštilo je nadležno Ministarstvo.

Od 30. oktobra i Vojnomedicinska akademija ponovo je svakodnevno, 24 časa, dežurna zdravstvena ustanova za lečenje svih građana čije zdravstveno stanje zahteva hitnu medicinsku pomoć.

Na ovaj način, zdravstveni kapaciteti kojima raspolažu Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije osim za pružanje pomoći u suzbijanju virusne infekcije Кovid-19, namenjeni su i za pružanje pomoći u lečenju drugih bolesti, kako vojnih, tako i civilnih osiguranika, kažu u Ministarstvu odbrane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com