Hronika

Vojni lekari u pritvoru, službenici tužilaštvu priznali krivicu

Viši sud u Nišu odredio je pritvor do 30 dana za pet lekara specijalista Vojne bolnice u Nišu, a tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv njih zbog sumnje da su propisivali i preporučivali pacijentima ortopedska pomagala, lekove i suplemente tačno određenih firmi za šta su periodično dobijali novac, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Predstavnici kompanija osumnjičeni za davanje mita pušteni su da se brane sa slobode, dok je njih četvoro od pet uhapšenih već priznalo krivicu i zaključilo sa tužilaštvom sporazume o priznanju krivičnog dela, koje treba da potvrdi sud.

Sporazume sa tužilaštvom zaključili su P.N, M.S, K.R. i P.D, dok krivicu nije priznao samo Ž.B.

Osumnjičenom je na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak odredio je meru zabrane napuštanja boravišta.

Pritvor je određen za lekare Š.Z, Đ.D, M.S, V.S. i B.M zbog zbog postojanja okolnosti da će uticajem na svedoke ometati krivični postupak.

Oni se terete za krivično delo primanja mita, zbog sumnje da su propisivali i preporučivali pacijentima ortopedska pomagala, lekove i suplemente tačno određenih firmi za šta su periodično dobijali novčanu nadoknadu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com