Virus KoronaZdravlje

Vojna bolnica Niš ponovo u kovid sistemu

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vojna bolnica Niš od danas ponovo ušla u kovid sistem i da je, sa 86 ležajeva od čega je 46 kiseoničnih mesta, u njoj sve spremno za prijem kovid pacijenata.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović iskazao je zahvalnost našim vojnim lekarima i medicinskom osoblju, koji su u najkraćem mogućem roku uspeli da pripreme sve za prijem kovid pacijenata.

“Uveren sam u to da će oni, kao i uvek, dati sve od sebe da oboleli dobiju kvalitetnu lekarsku negu i da se što pre oporave i vrate svojim kućama,” istakao je Stefanović.

S obzirom na to da su kapaciteti u bolnicama na jugu Srbije gotovo na izdisaju, niški Кrizni štab uputio je molbu Ministarstvu odbrane za vraćanje Vojne bolnice Niš u kovid sistem.

U Nišu je na današnji dan registrovano 285 novozaraženih, a zbog teške epidemiološke situacije u ovom gradu pripadnici vojnog zdravstva ponovo će priteći u pomoć kolegama iz civilnog zdravstva.

Vojna bolnica u Nišu prethodno je bila u kovid sistemu od početka decembra do početka februara i u tom periodu kroz nju je prošlo približno 150 pacijenata, podseća se u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com