Društvo

VODOVOD: Kiša intenzivno pada ali nema većeg zadržavanja vode na svim lokacijama u gradu

Nekoliko sati kiša pada pojačanim intenzitetom ali nema većeg zadržavanja vode na svim lokacijama u gradu, kažu za Niške Vesti u JKP Naissus.

U proteklom periodu se intenzivno čistilo 13000 slivnika, tako da je slobodna prohodnost na svim kanalizacionim kolektorima.

„Tokom dana se predviđa količina kiše koja na prostoru grada Niša u redovnim uslovima bude ravna količini padavina za mesec dana. Kanalizacioni sistem je stabilan i u funkciji ali kako dolazi do ekstremnih padavina važno je napomenuti da usled plastičnog otpada, granja, šuta i peska koje voda ponese, mogu nastati barijere na pojedinim slivničkim rešetkama. Vanrednim angažovanjem 5 ekipa JKP“Naissus“ oslobodiće se u kratkom vremenu sve saobraćajnice gde nastane veća količina vode i intervenisaće na mestima gde eventualno budu zapušeni slivnici da bi se uklonio otpad za nesmetan protok i odvod“, kažu u niškom vodovodu.

Ekipe vodovoda su na terenu i obilaze sve lokacije u gradu: Palilulu, Durlan, Čair, Bulevar Nemanjića, naselje Branko Bjegović, naselje Brzi Brod i druga mesta po nalogu nadzornog organa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button