Servisne informacije

Voda u česmama je ispravna za piće

 Voda koju dobijaju građani u posledna 24 sata je fizički, hemijski i bakteriološki sasvim ispravn  i ona je  dobra za korišćenje i piće, kaže Igor Vučić, direktor JKP „Naisus“.

 

 

„Četiri bitna izvorišta, Ljuberađa, Krupac, Mokra i Divljana posle 24 sata dostigli su nivoe mutnoće  koja nije dozvoljena i propisana našim zakonom, tako da je severni deo grada bio ugrožen što se tiče vodosnabdevanja u smislu da može doći do prekida, ali smo sinoć, posle dobrih rezultata sa izvorišta Ljuberađa pustili 220 litara ka rezervoaru Vinik. Voda do rezervoara putuje nekih 12 sati, rezervoar počinje da se puni  tako da ćemo moći da odgovorimo potrebana naših potrošača“, kaže Igor Vučić.

U posledna 24 sata  urađano je 90 analiza vode, 60 u akreditovanoj laboratoriji JKP „Naisus“ i 30 je urađeno u Institutu za javno zdravlje Niš koji daje potvrdu o ispravnosti vode za piće.

Iz „Naisusa“ i danas apeluju da se voda racionalno troši.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close