Društvo

Vladika niški Arsenije posetio Gradsku opštinu Medijana

Njegovo Preosveštenstvo Vladika Niški Arsenije posetio je Gradsku opštinu Medijana sa saradnicima i razgovarao sa predsednikom Nebojšom Kocićem o dosadašnjoj i budućoj saradnji Niške Eparhije i najveće niške opštine.

Vladika je naglasio značaj podrške koju i Niška Eparhija i Gradska opština Medijana pružaju porodicama sa više dece kao i socijalno ugroženim građanima. Ovom prilikom ukazao je na praksu koju neke države u regionu imaju kada je reč o višečlanim porodicama, uz napomenu da bi neke primere mogli primeniti u Nišu i području koje pokriva Niška Eparhija.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić upoznao je Vladiku Arsenija sa izdvajanjima opštine na povećanju nataliteta, kao što je pomoć za prvorođeno dete u nedelji, treće dete u porodici sa područja opštine, pomoć studentima, talentima i organizaciju različitih akcija namenjenih najmlađima kao što su „Za bebu više“ i „Zimski dani u Medijani-za bebu više“.

Kocić je naveo da se uskoro očekuju kartice sa popustom za razne vrste usluga za majke dok njihove bebe ne napune godinu dana, Škola roditeljstva i niz drugih novina o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena. Prvi čovek Medijane rekao je da će ova opština pružiti svaku vrstu pomoći Niškoj Eparhiji u organizaciji događaja koji predstoje a od značaja su za Eparhiju, opštinu, grad i državu.

Inače, Niška Eparhija i Gradske opština Medijana neguju dugogodišnju uspešnu saradnju, te je u susretu istaknuta spremnost da se ona nastavi i dalje unapređuje zarad građana koji žive na području najveće niške opštine i Niške Eparhije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com