Kultura

Vlada razrešila dužnosti v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomenika u Nišu

Na poslednjoj sednici Vlade Srbije razrešena je dužnosti vršilac direktora Zavoda za zaštitu spomenika u Nišu Elena Vasić Petrović. Na istoj sednici dosadašnja sekretarka opštine Pantelej Ljiljana Berić izabrana je za novg vršioca dužnosti direktora.

Elena Vasić Petrović gotovo pet godina bila je na čelu Zavoda. Nedavno su jednočasovnim štajkom upozorenja, radnici Zavoda skrenuli pažnju na probleme sa kojima se susreću i zahtevali smenu v.d. direktorke.

Sindikat tvrdi da je v.d. direktorki istekao ugovor još 29.12.2013. godine i da je situacija dovedena dotle, da će ukoliko v.d. direktorka ne bude razrešena dužnosti Zavod ostati zaglavljen između pokušaja reformi sistema zaštite kulturnog nasleđa, sistema organizovanja javnih ustanova i političkih previranja.

Novi vršilac dužnosti Ljiljana Berić

Ljiljana Berić, bila je sekretar Skupštine Gradske opštine Pantelej. Kako se navodi u njenoj biografiji završila je gimnaziju”Stevan Sremac” u  Nišu, a zatim i Pravni fakultet.

Foto: sajt GO Pantelej

U radnoj karijeri navodi da je osm funkcije sekretara skupštine GO Pantelej, radila i u kabinetu gradonačelnika kao njegov pomoćnik od 2004-2008. godine.

Od 2000-2004. bila je sekretar Izvršnog odbora u tadašnjoj Opštini Niš.

Od 1982-2000. bila je zaposlena u Narodnom pozorištu na pozicijama sekretara i pomoćnika direktora.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com