Društvo

Vizitorski centar kod Cerjanske pećine spreman za turiste (FOTO)

Posle uspešne kontrole Projekta „Increasing the tourist information services in the CBC region”, od strane Interreg IPA CBC Bugarska – Srbija, Zajedničkog sekretarijata Niš i u skladu sa pravilima INTERREG – IPA programa prekogranične saradnje, Vizitorski centar kod Cerjanske pećine spreman je da primi prve turiste, ljubitelje prirode i avanturiste, saopšteno je na sajtu grada.

Ovim, uspešno završenim projektom, Turistička organizacija Niš u saradnji sa Direkcijom za izgradnju grada kao upravljačem Cerjanske pećine i turističkom agencijom Nature travel office, specijalizovanom za avanturistički turizam, najavljuju obeležavanje početka letnje sezone aktivnosti u prirodi.

Cerjanska pećina je bogata nakitom, a njeni helaktiti predstavljaju posebnu vrstu pećinskog nakita. Zavod za zaštitu prirode proglasio je Cerjansku pećinu, koja još uvek nije do kraja istražena, 1998. godine za prirodno dobro prve kategorije.

Ovo je još jedan veliki korak kako bi se lepote pećine, koja se nalazi na samo 14 kilometara od Niša kod sela Cerje, učinila dostupnim posetiocima.

Grad Niš je rekonstruisao put od Gornje Toponice do Miljkovca. U narednom periodu biće rekonstruisan i put od Miljkovca do Cerja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com