Društvo

VISOKE KAZNE za neočišćen sneg

Nišlije imaju obavezu da uklone sneg i led ispred svojih kuća, stambenih zgrada i lokala, jasno je propisano u gradskoj Odluci o komunalnom redu.

Prema ovoj gradskoj Odluci o komunalnom redu od člana 32 do 37, vlasnici lokala dužni su da očiste sneg i led u širini do 5 metara ispred svojih lokala, dok su za čišćenje ispred ulaza u zgrade odgovorne skupštine stanara. Obaveza Nišlija je i da pepelom i solju posipaju trotoare i prilaze svojim objektima.

„Sa krova i drugih spoljnih delova zgrade koja se graniči sa javnom saobraćajnom površinom ili saobraćajnom površinom u javnom korišćenju, vlasnik, odnosno korisnik zgrade dužan je da uklanja ledenice radi sprečavanja i otklanjanja opasnosti za život i zdravlje ljudi i bezbednosti dobara i okoline“, piše u Odluci o komunalnom redu.

Niški vatrogasci često upravo imaju taj posao.

Foto: Niške Vesti

Odlukom o komunalnom redu propisano je da javne površine, odnosno parkove, trgove, stajališta javnog prevoza, pešačke zone, trotoare šire od 5 metara i javna stepeništa čiste nadležna komunalna preduzeća, u našem slučaju JKP “Mediana”.

“Svim licima koja ne postupe u skladu sa izdatim upozorenjem i postupe suprotno odredbama Odluke o komunalnom redu biće izrečen prekršajni nalog”, poručujuu komunalnoj policiji.

“Novčana kazna od 60 hiljada dinara propisana je za pravna lica, za preduzetnike iznosi 12 a kazna od 6 hiljada dinara propisana je za fizička lica. Kazna može da dostigne i 66 hiljada”, kaže za Niške Vesti Milan Đorđević, načelnik niške Komunalne policije.

Iz Komunalne policije pozivaju građane da prilikom čišćenja snega ne zatrpavaju slivnike na ulicama.

Foto: Niške Vesti

Preporučeno je i da Nišlije sneg ne odlažu na trotoar ukoliko je on uži od metra i po, već na ivičnjak kolovoza, kako ovaj nagomilani sneg ne bi  ometao saobraćaj.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com